Kartoflanka szybka potrawa
Kartoflanka szybka potrawa
Składniki:
- 15 dag okrawków wędlin,
- 3 dag tłuszczu,
- 75 dag ziemniaków,
- 1 łyżka siekanego koperku,
- 25 dag warzyw (bez kapusty),
- 10 dag cebuli,
- 2 litry wody,
- sól,
- pieprz,
Przygotowanie:
- Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę lub cienkie plasterki, warzywa umyć, oczyścić, opłukać, rozdrobnić, cebulę obrać i posiekać.
- Wszystkie składniki zalać zimną wodą, osolić i gotować około 15 minut od chwili zawrzenia.
- Wędlinę pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu, dodać do zupy i jeszcze przez kilka minut gotować.
- Przed samym wydaniem wsypać siekany koperek i oprószyć pieprzem do smaku.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]