ObiadPRZEPISYRodzaj posiłkuZupy

Kartoflanka szybka potrawa

Kartoflanka szybka potrawa


Składniki:

  • 15 dag okrawków wędlin,
  • 3 dag tłuszczu,
  • 75 dag ziemniaków,
  • 1 łyżka siekanego koperku,
  • 25 dag warzyw (bez kapusty),
  • 10 dag cebuli,
  • 2 litry wody,
  • sól,
  • pieprz,
Zupa
Zupa.

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę lub cienkie plasterki, warzywa umyć, oczyścić, opłukać, rozdrobnić, cebulę obrać i posiekać.
  2. Wszystkie składniki zalać zimną wodą, osolić i gotować około 15 minut od chwili zawrzenia.
  3. Wędlinę pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu, dodać do zupy i jeszcze przez kilka minut gotować.
  4. Przed samym wydaniem wsypać siekany koperek i oprószyć pieprzem do smaku.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x