PRZEPISYSosy

Sos kabulowy


Poznaj przepis na sos kabulowy, który można wykorzystać jako dodatek do wielu dań.

Składniki:

  • 2 ½ kg pomidorów,
  • ¼ kg cebuli,
  • 1 por  (25  dag),
  • 10 dag pietruszka (1 szt),
  • 1 seler (25 dag),
  • 1 marchewka (20 dag),
  • ⅓ szklanki octu,
  • 10 dag cukru,
  • 1 dag pieprzu,
  • 1 dag mielonej papryki,
  • kilka ziaren angielskiego ziela,
  • 3—5 dag soli.

Warzywa na sos

 

 

Przygotowanie:

  1. Wszystkie warzywa umyć, oczyścić, pokroić, dusić pod przykryciem do miękkości.
  2. Przetrzeć, dodać przyprawy, i dalej podgrzewać bez przykrycia, aż sos dostatecznie zgęstnieje.
  3. Przełożyć na gorąco do słoiczków, napełniając je po brzegi.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x