ObiadPRZEPISYZupy

Żur na boczku lub kiełbasie

Żur na boczku lub kiełbasie


Składniki:

  • 0,25 dag włoszczyzny,
  • 15 – 20 dag boczku lub kiełbasy,
  • 1,5 l wody,
  • 0,25 – 0,5 l żuru,
  • 80 dag ziemniaków,
  • 2 – 3 dag mąki,
  • ząbek czosnku,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Z boczku i włoszczyzny ugotować wywar, przecedzić, wlać żur, podprawić mąką, zagotować, osolić.
  2. Włożyć pokrojony boczek i roztarty z solą czosnek.
  3. Podawać z ziemniakami okraszonymi stopioną słoniną.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x