KolacjaRodzaj posiłkuŚniadanie

Jaja mollet na sałatce jarzynowej

Jaja mollet na sałatce jarzynowej


Składniki:

  • 40 dag sałatki jarzynowej,
  • 4 jaja (ugotowane na półtwardo),
  • ¼ l majonezu,
  • kilka listków sałaty,
  • 1 pomidor,

Przygotowanie:

  1. Jaja najpierw obrać.
  2. Ułożyć w formie prostokąta 30 × 20 cm na długim półmisku.
  3. Każde jajko oblewać na łyżce odpowiednio gęstym majonezem i układać na sałatce jarzynowej.
  4. Można użyć też majonezu i sałatki garmażeryjnej (wykorzystać gotowe).
  5. Przybrać listkami sałaty, również talarkami pomidorów i ogórków.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x