ObiadPRZEPISY

Kapuśniak po mazursku

Kapuśniak po mazursku


Składniki:

  • ¼ kg kości wędzonych (żeberka),
  • ½ kg kiszonej kapusty,
  • 3 dag tłuszczu,
  • 20 dag ziemniaków,
  • 1 cebula,
  • sól, pieprz,
  • kminek,
  • 2 l wody,

Przygotowanie:

  1.  Kości opłukać, zalać wodą, ugotować wywar.
  2.  Kapustę kiszoną pokroić, dodać kminku, ugotować pod przykryciem do miękkości na silnym ogniu.
  3.  Pokroić drobno cebulę, lekko zrumienioną na tłuszczu.
  4.  Opłukać i obrać ziemniaki, pokroić.
  5.  Wywar odcedzić, w nim ugotować ziemniaki, a gdy już będą miękkie, przetrzeć je przez sito, wywar połączyć z kapustą, zrumienioną cebulą, mięsem obranym z kości.
  6. Posolić, dodać pieprz, podawać w wazie.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x