PRZEPISYZupy

Kapuśniak z kiszonej kapusty

«Kapuśniak z kiszonej kapusty».

Ugotuj dzisiaj. Potrawa prosta, tradycyjnie gotowana w naszej kuchni. Dodatek wędzonego boczku podnosi jej smak.


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Boczek pokroić w kostkę, cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić z boczkiem na dużej patelni, dodać pokrojoną kiszoną kapustę i dusić pod przykryciem 8–10 minut często mieszając.
  2. Po zagotowaniu w czasie duszenia odkryć na 2–3 minuty, następnie dusić pod przykryciem.
  3. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, które wrzucamy do wrzącej wody i gotować przez 10 minut.
  4. Następnie dodać do nich kapustę z boczkiem i cebulą, gotować jeszcze około 5 minut.
  5. Pod koniec gotowania kapuśniak z kiszonej kapusty przyprawić:
    1. wkruszyć kostkę przyprawę do zup,
    2. dodać szczyptę pieprzu,
    3. czosnek roztarty z solą,
    4. liść bobkowy
    5. i jeśli potrzeba, sól do smaku.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x