Zrazy wołowe bite z jarzynami

Zrazy Wołowe Bite z Jarzynami


Składniki:

  • 50 dag mięsa bez kości (ze zrazowej lub krzyżowej),
  • 4 dag tłuszczu,
  • 2 dag mąki,
  • ½ kg włoszczyzny,
  • ⅛ l śmietany,
  • 1 łyżeczka siekanego koperku lub zielonej pietruszki,
  • pieprz, sól,

Przygotowanie:

    1. Przyrządzić według przepisu „Zrazy wołowe bite w sosie naturalnym”.
    2. Osmażone zrazy dusić powoli pod przykryciem.
    3. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokroić w grube słupki, włożyć do rondla z mięsem, dodać trochę wody i dusić razem.
    4. Wyparowaną wodę uzupełniać.

zrazy wołowe

  1. Gdy mięso jest miękkie, oprószyć resztą mąki, dodać do smaku sól, pieprz, zagotować, połączyć ze śmietaną.
  2. Wyłożyć na okrągły półmisek, pokryć sosem jarzynowym, posypać po wierzchu siekanym koperkiem.
  3. Zrazy wołowe bite z jarzynami podawać z ziemniakami z wody, kaszą perłową, kluskami kładzionymi.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x