Paluszki drożdżowe z kminkiem
Paluszki Drożdżowe z Kminkiem
piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 15 minut. Gdy zrumienią się na jasnozłoty kolor, ułożyć w piramidkę na półmisku.
Przygotowanie:
- Przyrządzić ciasto (Paszteciki drożdżowe z kapustą).
- Po wyrośnięciu wyłożyć ciasto na stolnicę posypaną mąką, podzielić na dwie części.
- Z każdej formować długie wałeczki o średnicy ½ cm.
- Kroić paluszki o długości 10 cm, układać na blasze posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką.
- Zostawić w ciepłym miejscu, aby wyrosły.
- Smarować rozmąconym jajem, posypać kminkiem z solą.
- Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 15 minut.
- Gdy ciasto zrumieni się na jasnozłoty kolor, wyjąć, ułożyć w piramidkę na półmisku.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]