PRZEPISYPrzystawkiSosy

Sos ogórkowy z zasmażką i śmietaną

Sos ogórkowy z zasmażką i śmietaną


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Tłuszcz stopić, zmieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić wywarem, zagotować, dodać obrane (jeżeli skórka jest zbyt gruba) i starte na tarce o dużych otworach ogórki wraz z kwasem ogórkowym.
  2. Połączyć ze śmietaną, jeśli trzeba osolić, silnie podgrzać, ale nie gotować.
  3. Można dodać surowe żółtko.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x