Mięso - potrawySosy

Sos chrzanowy z zasmażką i śmietaną

 

Sos Chrzanowy z Zasmażką i Śmietaną


Składniki:


Przygotowanie:

  1. Tłuszcz stopić, dodać mąkę, zasmażyć, rozprowadzić wywarem lub rosołem, zagotować.
  2. Chrzan umyć, oskrobać, zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z rozprowadzoną zasmażką, wlać śmietanę, przyprawić do smaku solą, cukrem i octem.
  3. Połączyć z żółtkiem, podgrzać mieszając.
  4. Sos chrzanowy można przyrządzać również bez żółtka.
  5. Używa się go do potraw z mięsa, ryb i z jaj.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x