Sosy

Sos owocowy do mięsa

Sos owocowy do mięsa


Składniki:

  • 20 dag porzeczek (agrestu),
  • szklanka sosu z pieczeni połączonego z wodą lub rosołem,
  • 25 dag śmietany,
  • 1 dag mąki,
  • 1 dag masła,
  • sól, cukier do smaku,

Przygotowanie:

  1. Oczyszczone owoce umyć, wpierw zalać wrzącym sosem z pieczeni z wodą lub rosołem, zagotować.
  2. Śmietanę rozmieszać z mąką, sos zagęścić, następnie doprawić do smaku solą i cukrem.
  3. Przed podaniem do sosu na koniec dodać masło.
  4. Sos jest odpowiedni np do sztuki mięsa, kurcząt lub potrawki cielęcej.
  5. Zimą można stosować również owoce mrożone lub żurawiny, które po rozgotowaniu trzeba przetrzeć przez sito.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x