Mięso - potrawyObiadSosy

Sos ogórkowy

Sos ogórkowy


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Ogórki umyć, cienko obrać, pokroić w drobną kostkę lub paseczki.
  2. Z tłuszczu i z mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ja rosołem, dodać kwas ogórkowy i śmietanę, zagotować.
  3. Doprawić solą do smaku i dodać pokrojone ogórki.
  4. Sos ogórkowy podaje się do sztuki mięsa, do ryb, dań półmięsnych, zapiekanek i potraw z ziemniaków.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x