Wypiekane

Sucharki

Sucharki


ciasto:

  • 1 kg mąki pszennej luksusowej,
  • 4 dag drożdży,
  • 7 dag cukru,
  • ½ l mleka,
  • 2 – 3 jaja,
  • sól,
  • 7 dag tłuszczu,
  • 2 dag tłuszczu do formy,
  • ½ jaja do posmarowania ciasta,

lukier luksusowy z białek:


Przygotowanie:

  1. Ciasto przyrządzić zgodnie z przepisem na „Struclę” i upiec dwie bułki w długich, wąskich foremkach.
  2. Następnego dnia pokroić je w kromeczki grubości 1 cm i obsuszyć je w letnim piekarniku.
  3. Wyjąć, posmarować lukrem z jednej strony (Lukier z białek do sucharków).
  4. Ułożyć na szerokiej, prostokątnej blasze i ponownie wstawić do letniego piekarnika.
  5. Gdy lukier przeschnie i zrumieni się na jasnokremowy kolor, sucharki wyjąć i zimne przechowywać w zamkniętej, blaszanej puszce.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x