Zraziki cielęce po francusku
Zraziki cielęce po francusku
Składniki:
- 50 dag cielęciny bez kości,
- 10 dag oliwy lub oleju sojowego,
- 50 dag pieczarek,
- 4 łyżki śmietany,
- sól, pieprz,
Przygotowanie:
- Mięso opłukać, osączyć, pokroić na 8 kawałków, z których uformować cienkie zraziki, osolić, oprószyć pieprzem, szybko zrumienić na oleju (5 dag), dodać 2–3 łyżki wody i dusić powoli pod przykryciem około 30 minut.
- Wyparowaną wodę uzupełnić.
- Pieczarki oczyścić z piasku, oddzielić trzony od kapeluszy (stare obrać ze skórki), opłukać, pokroić na dość grube plasterki, szybko osmażyć na reszcie oleju, połączyć razem z mięsem, dusić kilka minut.
- Przed samym wydaniem dodać śmietanę. Zraziki cielęce po francusku podawać z ziemniakami purée i surówką.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]