Dania główneMięso - potrawyObiadPRZEPISY

Baranina z wody

Baranina z wody


Coraz więcej przepisów proponuje użycie mięsa baraniego. Baranina z wody, to proste danie, pozwalające użyć mięso inne, niż udziec barani.

Składniki:

  • 1¼ kg mięsa z kością (nie tłuste, od udźca),
  • ¼ kg włoszczyzny,
  • 5 dag cebuli,
  • sól, pieprz,
  • ziele angielskie, liść bobkowy,

Przygotowanie:

  1.  Mięso opłukać, obrać z nadmiaru tłuszczu, natrzeć solą, zalać wrzącą wodą i ugotować do miękkości na niezbyt silnym ogniu.
  2.  Włoszczyznę oczyścić, opłukać i kiedy mięso jest na dogotowaniu, dołożyć do naczynia, posolić, dodać pogniecione przyprawy, razem dogotować.
  3.  Podawać z ziemniakami, jarzynami z rosołu, zieloną fasolką z wody, duszonymi pomidorami.
  4.  Na pozostałym wywarze najlepiej przyrządzić zupę ziemniaczaną.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x