Dania główneMięso - potrawyObiadPRZEPISY

Befsztyk na wodzie

Befsztyk Na Wodzie


Po­tra­wy z wo­ło­wi­ny, a tym bar­dziej z po­lę­dwi­cy są za­li­cza­ne do naj­bar­dziej die­te­tycz­nych po­traw mię­snych.

Bef­sztyk jest po­le­ca­ny w nie­któ­rych die­tach, bo w 100 g za­wie­ra tyl­ko 130 kcal i 5 g tłusz­czu.


Składniki:

  • 70 dag po­lę­dwi­cy,
  • 4 dag ma­sła,
  • 10 dag chrza­nu,
  • 1 ce­bu­la,
  • sól, mąka,

Przygotowanie:

  1. Mię­so zbić w ca­ło­ści i po­kro­ić po­przecz­nie na gru­be ka­wał­ki.
  2. Zru­mie­nić na pa­tel­ni tro­chę ma­sła, po­ło­żyć mię­so, wlać kil­ka ły­żek wody i sma­żyć na wol­nym ogniu.
  3. Gdy woda wy­go­tu­je się bef­szty­ki po­odw­ra­cać, po­sy­pać solą i odro­bi­ną mąki, sma­żyć do lek­kie­go pod­ru­mie­nie­nia się dru­giej stro­ny.
  4. Po wy­ło­że­niu na pół­mi­sek befsztyk na wodzie pod­lać ma­słem, osob­no zru­mie­nio­nym z ce­bul­ką, ob­ło­żyć przy­ru­mie­nio­ny­mi ziem­nia­ka­mi i chrza­nem.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x