Ciasto potrawyWypiekaneWyroby cukiernicze

Biszkopciki

Biszkopciki


Składniki:

  • 5 jaj,
  • 15 dag cukru,
  • 10 dag mąki,
  • ½ łyżki octu (6%),
  • 2 dag masła do formy,
  • 3 dag cukru-pudru,
  • wanilia,

Przygotowanie:

  1. Przesiać mąkę.
  2. Żółtka utrzeć z cukrem (10 dag) na pulchną masę dodając ocet.
  3. Ubić pianę, pod koniec dodać resztę cukru, wyłożyć na żółtka, przesypać mąką, lekko, starannie wymieszać.
  4. Nakładać łyżką w specjalne podłużne foremki i piec w średnio gorącym piekarniku 10 – 15 minut.
  5. Gdy trochę przestygną, oddzielić nożem od foremki wykładać na stolnicę, oprószyć cukrem i wanilią.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x