Obiad

Budyń z kaszy krakowskiej

Budyń z kaszy krakowskiej


Składniki:

  • 30 dag kaszy jaglanej,
  • 1½ raza tyle wody, ile wynosi objętość kaszy,
  • 4 jaja,
  • 6 dag tłuszczu,
  • 2 dag tłuszczu do posmarowania formy,
  • 5 dag cebuli,
  • 3 dag grzybów suszonych,
  • 2 dag tartej bułki,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić jak budyń z ryżu i z grzybów.
  2. Podawać z sosem grzybowym, śmietanowym, koperkowym, z surówkami z warzyw.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x