PRZEPISYPrzystawki

Budyń ze szpinaku

Budyń ze szpinaku ♨

Po­trawa We­ge­ta­riań­ska – Prze­pis Die­te­tyczny. Po­żywny, smaczny, ła­twy w przy­rzą­dza­niu. Można po­le­cić. Smacz­nego. ?


Skład­niki:

  • 20 dag szpi­naku,
  • 1 jajo,
  • 1 dag ma­sła,
  • 2 dag czer­stwej bułki,
  • 25 ml mleka,
  • 5 dag tar­tej bułki,
  • 1 g soli,

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Ma­sło utrzeć z żółt­kiem, do­dać na­mo­czoną w mleku czer­stwą bułkę, oraz opłu­kany i drobno po­sie­kany szpi­nak.
  2. Do wy­mie­sza­nej masy do­dać pianę z bia­łek jaja, lekko wy­mie­szać i na­ło­żyć do formy wy­sma­ro­wa­nej ma­słem i wy­sy­pa­nej tartą bułką.
  3. Go­to­wać pod przy­kry­ciem.
  4. Go­towy bu­dyń ze szpi­naku mo­żemy uroz­maić do­dat­kiem np. kiwi, mig­da­łów, orze­chów etc.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x