Budyń ze szpinaku
Budyń ze szpinaku ♨
Potrawa Wegetariańska – Przepis Dietetyczny. Pożywny, smaczny, łatwy w przyrządzaniu. Można polecić. Smacznego. ?
Składniki:
- 20 dag szpinaku,
- 1 jajo,
- 1 dag masła,
- 2 dag czerstwej bułki,
- 25 ml mleka,
- 5 dag tartej bułki,
- 1 g soli,
Przygotowanie:
- Masło utrzeć z żółtkiem, dodać namoczoną w mleku czerstwą bułkę, oraz opłukany i drobno posiekany szpinak.
- Do wymieszanej masy dodać pianę z białek jaja, lekko wymieszać i nałożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.
- Gotować pod przykryciem.
- Gotowy budyń ze szpinaku możemy urozmaić dodatkiem np. kiwi, migdałów, orzechów etc.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]