PRZEPISY

Fasola po żeglarsku

Fasola po żeglarsku – składniki:

  • ¼ kg fasoli;
  • 1 łyżka tłuszczu;
  • 1 łyżka mąki;
  • 20 ml wywaru drobiowego;
  • 100 ml białego wytrawnego wina;
  • 15 dkg korniszonów;
  • 2 dkg kaparów;
  • natka pietruszki;
  • sól, cukier, estragon;

Fasola po żeglarsku – przygotowanie:

  1. Fasolę ugotować (sposób 1.) i odcedzić.
  2. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć białą zasmażką,
    rozprowadzić zimnym wywarem szybko mieszając trzepaczką, zagotować.
  3. Połączyć z fasolą i pozostałymi składnikami, dusić kilka minut, przyprawić.
  4. Podawać do wołowiny, wieprzowiny, baraniny, dziczyzny, gęsi i kaczki
    albo z ziemniakami i surówkami lub z pieczywem.

A czego unikać podczas rejsu?

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x