Suflet po admiralsku z fasolą
Suflet po admiralsku z fasolą z dodatkiem sardynek to potrawa
o specyficznym smaku, który rzeczywiście kojarzy się z morzem.
Składniki:
- 2 dag fasoli,
- 5 dag wyłuskanych orzechów włoskich,
- 1 puszka sardynek,
- 4 jaja,
- 2 dag mąki kukurydzianej,
- sól, curry,
- bułka tarta i tłuszcz
Przygotowanie:
- Przebraną fasolę opłukać, zalać wodą i zagotować.
- Pozostawić na 2 godziny, następnie ugotować, odcedzić i zmielić.
- Orzechy sparzyć, obrać ze skórki i zetrzeć.
- Oddzielić żółtka od białek, żółtka wymieszać z roztartymi sardynkami, dodać orzechy, fasolę i ubitą pianę z jajek, przesypując mąką.
- Dodać przyprawy, przełożyć do wysmarowanej tartą bułką foremki i zapiec.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]