Suflet po admiralsku z fasolą

Su­flet po ad­mi­ral­sku z fasolą z do­dat­kiem sar­dy­nek to potrawa
o specyficznym smaku, który rzeczywiście kojarzy się z morzem.


Skład­ni­ki:

  • 2 dag fa­so­li,
  • 5 dag wy­łu­ska­nych orze­chów wło­skich,
  • 1 pusz­ka sar­dy­nek,
  • 4 jaja,
  • 2 dag mąki ku­ku­ry­dzia­nej,
  • sól, cur­ry,
  • bu­łka tar­ta i tłuszcz

Przy­go­to­wa­nie:


  1. Prze­bra­ną fa­so­lę opłu­kać, za­lać wodą i za­go­to­wać.
  2. Po­zo­sta­wić na 2 go­dzi­ny, na­stęp­nie ugo­to­wać, od­ce­dzić i zmie­lić.
  3. Orze­chy spa­rzyć, ob­rać ze skór­ki i ze­trzeć.
  4. Od­dzie­lić żó­łt­ka od bia­łek, żó­łt­ka wy­mie­szać z roz­tar­ty­mi sar­dyn­ka­mi, do­dać orze­chy, fa­so­lę i ubi­tą pia­nę z ja­jek, prze­sy­pu­jąc mąką.
  5. Do­dać przy­pra­wy, prze­ło­żyć do wy­sma­ro­wa­nej tar­tą bu­łką fo­rem­ki i za­piec.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x