PRZEPISY

Sałatka śledziowa – Gehakter hering

Sałatka śledziowa – Gehakter hering – Kuchnia żydowska

Składniki:

  • 3 śledzie korzenne;
  • 2 cebule;
  • 2 łyżki oliwy (oleju sojowego);
  • 1 łyżeczka octu winnego;

Gehakter hering – przygotowanie:

Filet śledziowy.
Filet śledziowy.
  1. Wypatroszone śledzie namoczyć w wodzie przez godzinę.
  2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, skropić oliwą wymieszaną z octem,
    pozostawić na godzinę, aby cebula się wymacerowała.
  3. Śledzie obrać ze skóry, wyciągnąć ości wraz z kręgosłupami, pokroić filety na kawałki po 1 cm.
  4. Wymieszać pokrojone śledzie z cebulą, wstawić salaterkę do lodówki.
  5. Podawać z pieczywem ciemnym żytnim lub grahamem, osobno podać masło.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x