PRZEPISYPrzystawkiŚniadanie

Jaja sadzone na boczku wędzonym

«Jaja sadzone na boczku wędzonym, bekonie» 

to doskonałe śniadanie, smaczne i pożywne, a jednocześnie szybko przygotowywane. Nadmiar tłuszczu wytopi się, pozostawiając wypieczony, pyszny bekon lub boczek.


? Czas przygotowania: 15 min. ‖


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Boczek wędzony pokroić w grubsze plastry (8 szt.), osmażyć szybko na rozgrzanej patelni, odsunąć na bok.
  2. Na tłuszczu, pozostałym ze smażenia boczku, przyrządzić jaja sadzone.
  3. Podawać na ogrzanym półmisku, kładąc każde jajo na plastrach boczku.
  4. Można podawać w porcjach po dwa jaja na małych patelniach.
  5. Jeżeli jaja sadzone przyrządza się w dołkownicy, to do każdego zagłębienia wlać trochę stopionego tłuszczu.
  6. Jaja sadzone na boczku wędzonym podawać do chleba.

Zamiast boczku można dać bekon,  grube plastry szynki lub kiełbasy smażonej.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x