Zupa pomidorowa dietetyczna
Zupa pomidorowa dietetyczna.
Nadaje się zarówno, jako posiłek codzienny dla każdego z nas, a zwłaszcza może wchodzić w skład diety rekonwalescenta, czy człowieka chorego. Można ją również przygotować dla naszego malucha.
Składniki:
- 300 ml wody,
- 3 dag włoszczyzny,
- 3 dag kości,
- 1 g soli,
- 10 dag pomidorów,
- 3 dag śmietany,
- 1 dag masła,
Przygotowanie:
- Najpierw przygotować mocny wywar z włoszczyzny i kości.
- Po odcedzeniu dodać śmietanę, potem gotować przez 2 – 3 minuty.
- Pomidory rozparować też w osobnym naczyniu i przetrzeć.
- W końcu tak przygotowany wywar połączyć z przecierem pomidorowym oraz z pozostałymi składnikami (nie gotować powtórnie).
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]