Zupa pomidorowa dietetyczna

Zupa pomidorowa dietetyczna. 

Nadaje się zarówno, jako posiłek codzienny dla każdego z nas, a zwłaszcza może wchodzić w skład diety rekonwalescenta, czy człowieka chorego. Można ją również przygotować dla naszego malucha.



Składniki:

  • 300 ml wody,
  • 3 dag włoszczyzny,
  • 3 dag kości,
  • 1 g soli,
  • 10 dag pomidorów,
  • 3 dag śmietany,
  • 1 dag masła,

Przygotowanie:

  1. Najpierw przygotować mocny wywar z włoszczyzny i kości.
  2. Po odcedzeniu dodać śmietanę, potem gotować przez 2 – 3 minuty.
  3. Pomidory rozparować też w osobnym naczyniu i przetrzeć.
  4. W końcu tak przygotowany wywar połączyć z przecierem pomidorowym oraz z pozostałymi składnikami (nie gotować powtórnie).

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x