Jajecznica firmowa
Jajecznica firmowa to popularna potrawa – zwłaszcza jeśli nie umiesz zrobić nic bardziej zaawansowanego. Przepis na nieco bardziej skomplikowaną jajecznicę szefa znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 8 jaj,
- 3—4 dag tłuszczu,
- 5 dag chrzanu (tartego),
- 4 dag orzechów włoskich bez łupin,
- 25 ml śmietany,
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Sparzyć orzechy gorącą wodą, obrać ze skórki, posiekać.
- Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, połączyć ze śmietaną, orzechami, chrzanem, wlać na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć powoli mieszając aby równomiernie się ścięły.
- Tutaj przepis dla bardziej wybrednego podniebienia.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]