PRZEPISYZupy

Kapuśniak po kapucyńsku

Kapuśniak Po Kapucyńsku


Składniki:

  • 1 ½ l wody,
  • ¼ – ½ główki kapusty białej,
  • 3 cienkie parówki,
  • ⅔ szklanki śmietany,
  • 1 łyżka mąki,
  • szyjki rakowe z około 10 raków,
  • 1—2 jaja na twardo,
  • koperek,
  • sól, pieprz,
  • majeranek,
  • papryka mielona,
  • przyprawa do zup

kapusniak
Kapuśniak po kapucyńsku.

Przygotowanie:

  1. Opłukaną kapustę pokroić w kostkę, zalać wrzącą wodą, ugotować.
  2. Pod koniec gotowania dodać obrane z osłonek parówki, pokrojone w grubą kostkę oraz przyprawy.
  3. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z zupą, dodać szyjki rakowe, zagotować i doprawić do smaku.
  4. Ugotowane na twardo jajka pokroić na cząstki, dodać do zupy wraz z posiekanym koperkiem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x