Kapuśniak po kapucyńsku
Kapuśniak Po Kapucyńsku
Składniki:
- 1 ½ l wody,
- ¼ – ½ główki kapusty białej,
- 3 cienkie parówki,
- ⅔ szklanki śmietany,
- 1 łyżka mąki,
- szyjki rakowe z około 10 raków,
- 1—2 jaja na twardo,
- koperek,
- sól, pieprz,
- majeranek,
- papryka mielona,
- przyprawa do zup
Przygotowanie:
- Opłukaną kapustę pokroić w kostkę, zalać wrzącą wodą, ugotować.
- Pod koniec gotowania dodać obrane z osłonek parówki, pokrojone w grubą kostkę oraz przyprawy.
- Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z zupą, dodać szyjki rakowe, zagotować i doprawić do smaku.
- Ugotowane na twardo jajka pokroić na cząstki, dodać do zupy wraz z posiekanym koperkiem.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]