KolacjaPRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweZupy

Kapuśniak wigilijny

Kapuśniak wigilijny


Składniki:

  • 25 dag kapusty kiszonej,
  • 2 ÷ 3 suszone grzybki,
  • kilka ziaren jałowca,
  • 2 cebule,
  • włoszczyzna bez kapusty włoskiej,
  • mąka i masło do zasmażki,
  • 1 łyżka powidła śliwkowego,

Przygotowanie:

  1. Ugotować wywar jarzynowy z dodatkiem cebuli.
  2. Dodać jałowiec i namoczone wcześniej grzyby.
  3. Kapustę rozdrobnić nożem.
  4. Przecedzonym wywarem zalać kapustę i pokrojone w paseczki grzyby, gotować na małym ogniu.
  5. Gdy kapusta zmięknie, dodać powidło śliwkowe oraz zasmażkę z mąki i masła.
  6. Podawać z ziemniakami.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x