PRZEPISYZupy

Kapuśniak z włoskiej kapusty

Kapuśniak z włoskiej kapusty


Składniki:

  • 1½ l wody,
  • ½ główki włoskiej kapusty,
  • 2—3 kwaśne jabłka,
  • 1 łyżka tartego chrzanu,
  • 3 cienkie parówki,
  • ⅔ szklanki śmietany,
  • 1 łyżka mąki,
  • natka pietruszki,
  • sól, pieprz,
  • cukier,
  • sok z cytryny lub kwasek cytrynowy

Kapuśniak z włoskiej kapusty – przygotowanie:

Kapuśniak - zupa-kapusta
Kapuśniak – zupa z kapusty
  1. Opłukać kapustę, pokroić w kostkę, zalać wrzącą wodą, zagotować.
  2. Jabłka umyć, obrać, przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne,
    włożyć do kapusty pod koniec gotowania razem z chrzanem,
    parówkami obranymi z osłonek i pokrojonymi w plasterki.
  3. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z zupą, pogotować przez chwilę,
    dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x