Dania głównePRZEPISYŚniadanieZupy

Kluski francuskie na mleku

Kluski francuskie na mleku.

Delikatne i smaczne, można je podawać np. na śniadanie. Potrawy mleczne przyrządzone tradycyjnie są bardziej zdrowe i pożywne od fabrycznych “gotowców”.


Składniki:

  • 3 dag masła,
  • 2 jajka,
  • 4 – 5 dag mąki,
  • 1 ¼ l mleka,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić kluski francuskie.
  2. Metalową łyżką kłaść kluski na wrzące mleko, zanurzając za każdym razem w nim łyżkę, zamieszać, ugotować pod przykryciem.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x