Kolacja

Kolacja


Dobór potraw na kolację uzależniamy od składu poprzednich posiłków, gdyż nie należy powtarzać tych samych potraw, a nawet tych samych produktów, z wyjątkiem mleka, chleba, cukru, a czasem ziemniaków.

Potrawami odpowiednimi na kolację są: zupy mleczne (kiedy dziecko na śniadanie miało mleko lub kawę). Oraz ziemniaki z kefirem czy maślanką, potrawy z warzyw, mąki i kasz. A to również w połączeniu z mlekiem, jajami, twarogiem i niewielką ilością pieczywa.

Przykładowa kolacja może zawierać:

  1. Szpinak lub kalafior z jajecznicą, pieczywo z masłem, mleko słodkie, zsiadłe lub kefir.
  2. Kluski lane na mleku, chleb z masłem, surówka z rzodkiewek ze śmietaną i szczypiorkiem, herbata. Zamiast surówki można podać kompot.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x