Kleik z ryżu na wodzie

Kleik z ryżu na wodzie.

Potrawa przeznaczona przede wszystkim dla tych, co zachowują dietę ze względów zdrowotnych, rekonwalescentów, również stosowana często w żywieniu małych dzieci.


Składniki:

  • 2 dag ryżu,
  • 2 g soli,
  • 250 ml wody,
  • 15 g masła,

Przygotowanie:

  1. Ryż wsypać wpierw  do naczynia z zimną wodą i dodać sól.
  2. Po ugotowaniu przetrzeć, na koniec dodać masło.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Radzimierz
Radzimierz
4 miesięcy temu

Co to znaczy przetrzeć po ugotowaniu i po co?

2
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x