Marmolada wieloowocowa
Marmolada wieloowocowa
Przygotowanie:
- Gruszki i jabłka umyć i pokroić.
- Śliwki umyć i wydrylować.
- Pomidory umyć, podzielić na części.
- Gruszki podlać bardzo małą ilością wody i dusić pod przykryciem, a później w odkrytym rondlu.
- Dodać jabłka i podgrzewać, a po pewnym czasie włożyć śliwki i pomidory.
- Wszystko razem rozgotować, przetrzeć i dalej gotować bez przykrycia, wsypać cukier i razem z cukrem jeszcze przez 30 minut.
- Gorąca marmolada wieloowocowa może być wekowana, lub zapiekana. Przełożyć do słoików i zamknąć na gorąco nakrętkami lub w kamiennym garnku wstawić do piekarnika i obsuszyć powierzchnię.
- Zakryć celofanem lub folią.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]