PRZEPISYPrzetwory domowe

Marmolada wieloowocowa

Marmolada wieloowocowa


Składniki:

  • 1 kg jabłek,
  • 1 kg gruszek,
  • 1­ kg śliwek,
  • 1 kg zielonych pomidorów,
  • 90 dag cukru,

 

Marmolada wieloowocowa

Przygotowanie:

  1. Gruszki i jabłka umyć i pokroić.
  2. Śliwki umyć i wydrylować.
  3. Pomidory umyć, podzielić na części.
  4. Gruszki podlać bardzo małą ilością wody i dusić pod przykryciem, a później w odkrytym rondlu.
  5. Dodać jabłka i podgrzewać, a po pewnym czasie włożyć śliwki i pomidory.
  6. Wszystko razem rozgotować, przetrzeć i dalej gotować bez przykrycia, wsypać cukier i razem z cukrem jeszcze przez 30 minut.
  7. Gorąca marmolada wieloowocowa może być wekowana, lub zapiekana. Przełożyć do słoików i zamknąć na gorąco nakrętkami lub w kamiennym garnku wstawić do piekarnika i obsuszyć powierzchnię.
  8. Zakryć celofanem lub folią.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x