Dania główneKolacjaObiad

Naleśniki bez piany

Naleśniki bez piany,

podobnie jak te z pianą stanowią podstawę do przygotowania naszego dania obiadowego, albo podwieczorku na gorąco. Nie są pracochłonne, są na pewno łatwe w przygotowaniu. 


Składniki:

  • 2 jaja,
  • 20 dag mąki,
  • ¼ l mleka,
  • ¼ l wody,
  • sól,
  • skórka słoniny do smarowania patelni,

Przygotowanie:

  1. Mleko wpierw zmieszać z wodą.
  2. Całe jajka starannie rozmącić w garnuszku trzepaczką w kształcie rózgi, następnie dodając po trochu mąki i mleka z wodą, osolić, usmażyć naleśniki jak w przepisie na „Naleśniki z pianą”.
  3. Z podanych powyżej proporcji powinno się więc otrzymać 16—20 naleśników średniej wielkości.
  4. Naleśniki przyrządzone z tej ilości składników podaje się jako drugie danie podstawowe.
  5. Usmażone naleśniki bez piany można podawać jako podwieczorek, również jako drugie danie podstawowe.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x