Pasta pomidorowa z papryką
Poznaj przepis: «Pasta pomidorowa z papryką słodką», która może być przechowywana przez wiele miesięcy i w razie potrzeby dodawana do innych dań.
Składniki – po 1 kg:
- pomidorów,
- cebuli,
- papryki słodkiej
(strąki czerwone lub zielone),- sól, cukier (do smaku).
Pasta pomidorowa z papryką – Przygotowanie:

- Umyte pomidory pokroić w ćwiartki.
- Cebulę oczyścić i posiekać.
- Umyta paprykę przekroić i usunąć pestki.
- Wszystkie warzywa włożyć do rondla i rozparowywać pod przykryciem,
a następnie odkryć i wolno gotować około 35 minut. - Przełożyć na sito, przetrzeć i doprawić solą i cukrem do smaku.
- Podgrzewać tak długo, aż pasta nabierze gęstości powideł.
- Na gorąco przełożyć do słoików i zamknąć.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]