Risotto z drobiu lub podróbek (rizotto)
Risotto z drobiu lub podróbek (rizotto)
Risotto z drobiu dusić pod przykryciem do miękkości, w połowie duszenia dodać pieczarki – opłukane, obrane ze skórki i pokrojone w plasterki.
Składniki:
- 30 dkg ryżu,
- 30 – 40 dkg obrane mięso z drobiu,
- 10 dkg pieczarek lub 20 dkg świeżych grzybów,
- 5 dkg cebuli,
- 4 dkg tłuszczu,
- 4 dkg sera parmezanu lub tylżyckiego,
- 1 żółtko,
- ⅛ l śmietany,
- sól, pieprz,
Przygotowanie:
- Przyrządzić według przepisu „Risotto z nerek cielęcych”.
- Zamiast nerek dać resztki pieczonego drobiu,
- jak mięso obrane z grzbietu,
- skrzydełek,
- nóżek
- lub uduszone podróbki z gęsi, indyka, kaczki itp.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]