Dania główneMięso - potrawyPRZEPISY

Risotto z drobiu lub podróbek (rizotto)

Risotto z drobiu lub podróbek (rizotto)

Risotto z drobiu dusić pod przykryciem do miękkości, w połowie duszenia dodać pieczarki – opłukane, obrane ze skórki i pokrojone w plasterki.


Składniki:

  • 30 dkg ryżu,
  • 30 – 40 dkg obrane mięso z drobiu,
  • 10 dkg pieczarek lub 20 dkg świeżych grzybów,
  • 5 dkg cebuli,
  • 4 dkg tłuszczu,
  • 4 dkg sera parmezanu lub tylżyckiego,
  • 1 żółtko,
  • ⅛ l śmietany,
  • sól, pieprz,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić według przepisu „Risotto z nerek cielęcych”.
  2. Zamiast nerek dać resztki pieczonego drobiu,
    1. jak mięso obrane z grzbietu,
    2. skrzydełek,
    3. nóżek
    4. lub uduszone podróbki z gęsi, indyka, kaczki itp.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x