Sos cebulowy rumiany

 

Sos Cebulowy Rumiany


Składniki:

  • 10 dag cebuli,
  • 4 dag tłuszczu,
  • 3 dag mąki,
  • ⅓ liścia bobkowego,
  • kilka ziaren ziela angielskiego,
  • ¼ – ⅓ l rosołu,
  • 2 dag masła,
  • sól, cukier,
  • cytryna,
  • kwasek cytrynowy lub ocet,

Przygotowanie:

  1. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę, zrumienić na złoty kolor, zmieszać z mąką, również zrumienioną.
  2. Rozprowadzić zimnym rosołem, zagotować, przetrzeć.
  3. Przyprawić do smaku solą, cukrem, octem lub kwaskiem cytrynowym, dodać masło.
  4. Zabarwić karmelem.
  5. Podawać do sztuki mięsa, kotletów mielonych z mięsa, kotletów ziemniaczanych.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x