PrzystawkiŚniadanie

Makrela, śledź, węgorz wędzony ze szpinakiem

Makrela, Węgorz, śledź ze szpinakiem

Makrela wędzona wchodzi w skład przyrządzanej dzisiaj potrawy.

Składniki:

  • ½ kg wędzonego węgorza, śledzia lub makreli,
  • ¼ l oleju sojowego,
  • 3 cebule,
  • 6 strąków czerwonej papryki,
  • 2 kg fon-mon lub szpinaku,
  • ¼ kg dojrzałych pomidorów,
  • 2 łyżki musztardy,
  • sól

Przygotowanie:

  1. Wędzoną rybę obrać ze skóry, usunąć kręgosłup i ości, pokroić na małe kawałki (można kupić wędzone płaty bez ości).
  2. Posiekać dokładnie wymyty szpinak, pomidory obrać ze skórki, paprykę oczyścić z gniazdek nasiennych.
  3. Do dużego rondla wlać olej, rozgrzać, na rozgrzany wrzucić 2 drobno posiekane cebule, papryką, pomidory, kawałki ryby.
  4. Dodać musztardę i dusić powoli na małym ogniu, pod przykryciem przez około 15 minut. Lekko dosolić.
  5. Następnie dodać resztę drobno  posiekanej cebuli i szpinak. Gotować przez 10 minut ciągle mieszając.
  6. Podawać ciepłe lub na zimno.

Kaloryczność: ok. 200 kcal/100g

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x