PRZEPISY

Wypieki: ciasta, ciastka, ciasteczka

Wypieki: Praktyczne Uwagi



Jajka do pieczenia ciast, gdzie oddziela się żółtko od białka (ucierane lub z pianą z białek) muszą być bardzo świeże, aby oddzieliły się nie pękając i nie rozlewając się. Do pieczenia ciast kruchych i półkruchych, do ciasta ptysiowego, drożdżowego, pierników jajka mogą być trochę starsze. Dodanie choćby jednego jajka z niezbyt ładnym zapachem zepsuje nam cały wysiłek włożony w pieczenie naszego ciasta.

Temperatura i czas wypieków

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x