Zapiekanka z rybą z ziemniaków i świeżymi grzybami lub jajem
Zapiekanka z ziemniaków z rybą i świeżymi Grzybami Lub Jajem
Składniki:
- 0,9 ÷ 1 kg ziemniaków,
- 30 dag grzybów świeżych,
- 45 ÷ 35 dag świeża ryba (dorsz),
- 10 dag jaja (2 szt),
- 6 dag cebuli,
- 7 dag śmietany,
- 6 dag tłuszczu,
- 2 dag koperek zielony,
- pieprz ziarnisty,
- sól,
Przygotowanie:
- Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w plastry.
- Grzyby opłukać, pokroić i przesmażyć.
- Rybę oczyścić z ości, pokroić w paski i przesmażyć wraz z cebulą.
- Jaja ugotować na twardo i pokroić w talarki.
- Składniki zapiekanki lekko wymieszać lub przekładać warstwami w wysmarowanej brytfance, zalać śmietaną i zapiec w piecu.
- Zapiekanka z rybą podawana może być z surówkami, sałatą zieloną lub mizerią.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]