Dania głównePRZEPISY

Zapiekanka z rybą z ziemniaków i świeżymi grzybami lub jajem

Zapiekanka z ziemniaków z rybą i świeżymi Grzybami Lub Jajem


Składniki:

  • 0,9 ÷ 1 kg ziemniaków,
  • 30 dag grzybów świeżych,
  • 45 ÷ 35 dag świeża ryba (dorsz),
  • 10 dag jaja (2 szt),
  • 6 dag cebuli,
  • 7 dag śmietany,
  • 6 dag tłuszczu,
  • 2 dag koperek zielony,
  • pieprz ziarnisty,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w plastry.
  2. Grzyby opłukać, pokroić i przesmażyć.
  3. Rybę oczyścić z ości, pokroić w paski i przesmażyć wraz z cebulą.
  4. Jaja ugotować na twardo i pokroić w talarki.
  5. Składniki zapiekanki lekko wymieszać lub przekładać warstwami w wysmarowanej brytfance, zalać śmietaną i zapiec w piecu.
  6. Zapiekanka z rybą podawana może być z surówkami, sałatą zieloną lub mizerią.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x