PRZEPISYPrzystawki

Rolki z jajek Szungun

Rolki z jajek Szungun


Składniki:

  • 5 jajek,
  • 20 dag mielonej wieprzowiny, 
  • 2 łyżki sosu sojowego lub przyprawy do zup, 
  • 2 łyżeczki wina (sherry),
  • zielona cebulka, 
  • 6 dag mąki pszennej, 
  • 2 dag mąki ziemniaczanej, 
  • pół łyżeczki imbiru
  • łyżeczka soli, 
  • szklanka oleju do smażenia, 

Przygotowanie:

  1. Wpierw jajka ubić z wodą (3 łyżki) i mąką pszenną, dodając pół łyżeczki soli. 
  2. Wylewać na gorącą i natłuszczoną patelnię (ok 15 cm średnicy) 2 łyżki naleśnikowego ciasta i usmażyć 6 dość grubych naleśników. 
  3. Przesmażone mięso wymieszać z cebulą, winem, sosem sojowym, przyprawić zmielonym imbirem i solą. 
  4. Farszem posmarować naleśniki, zawinąć, a końce posmarować mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą. 
  5. Smażyć w głębokim naczyniu, aż się zrumienią. 
  6. Podawać pokrojone na 3 części, przybrane liśćmi sałaty. Osobno podać musztardę i chleb
  7. Rolki z jajek Szungun to gorąca przystawka. 

Print Friendly, PDF & Email
5 1 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x