Dania główneObiadPRZEPISYZupy

Zielony barszcz ukraiński

Zielony Barszcz Ukraiński – Potrawa Regionalna (Podkarpacie)


  • zielony-barszcz

Przygotowanie:

  1. Ugotować fasolę.
  2. Buraki, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Zielone części włoszczyzny związać nicią, włożyć do garnka, dodać starte jarzyny, wlać wodę.
  4. Posolić.
  5. Pokroić pomidory, poddusić z łyżeczką masła i odrobiną wody.
  6. Przetrzeć przez sitko, dodać do warzyw.
  7. Włożyć pokrojone ziemniaki i kapustę, gotować do miękkości.
  8. Wyjąć zieleninę, dodać ugotowaną fasolę, cukier, pieprz i koncentrat pomidorowy oraz buraczany.
  9. Utrzyj śmietanę z mąką i kilkoma łyżkami gorącej zupy, wlej do pozostałej zupy, zagotować mieszając.
  10. Dodać roztarty czosnek i koperek.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 2 Average: 1]
1 1 głos
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x