Zupa nic
Zupa nic.
– smak dzieciństwa. Przypomnij sobie i innym. To jeden z niezapomnianych smaków… Mleko zagęszczone żółtkami, taka słodka zupa. Naprawdę nic?!
Składniki:
- 1 ¼ litra mleka,
- 2 jajka,
- 10 – 15 dag cukru,
- ¼ laski wanilii,
Przygotowanie:
- Najpierw zagotować mleko z wanilią.
- Potem ubić pianę i połączyć z cukrem, ciągle ubijając.
- Pianę kłaść łyżką na mleko, następnie zagotować, odwrócić.
- Ugotowaną pianę wyłożyć na talerz.
- Mleko osłodzić, wymieszać z żółtkami, wreszcie zalać nim pianę.
- Podawać na śniadanie, na zimno lub na gorąco z ryżem.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]