PRZEPISYŚwiąteczne i karnawałowe

Chrzan

Chrzan – przyprawa to korzeń o ostrym smaku, starty lub w kawałku, czasem używamy liści.

Ma pewne właściwości bakteriobójcze. Gotowany dłużej traci moc i aromat.

Zastosowanie: w kawałkach:

Tarty

chrzan tarty
Tarty chrzan z jajkiem.
  • jako dodatek do sosów zimnych i ciepłych,
  • do mięs i ryb gotowanych,
  • duszonych i pieczonych,
  • lub w galarecie,
  • jaj na twardo,
  • surówek (zwłaszcza z jabłek, marchwi i buraków).

Najczęściej łączy się go z gorczycą, kminkiem, koprem, pieprzem, angielskim zielem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x