Ciasto salceson
Ciasto salceson |
Oryginalne ciasto jabłkowe, inne od najbardziej popularnej szarlotki. Łatwe w przygotowaniu, smaczne i zawsze się udaje. Jednym słowem: «Ciasto salceson».
Składniki:
- 1½ szklanki oleju,
- 2 szklanki cukru,
- 6 jaj,
- 3 szklanki mąki,
- 3 łyżki kakao,
- 1 łyżka sody,
- ½ łyżeczki cynamonu,
- 6 jabłek,
Przygotowanie:
- Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki lub w grubą kostkę.
- Utrzeć olej z cukrem dodając po jednym jaju, następnie dodać wszystkie składniki, wymieszać dokładnie, dodać jabłka, ponownie wymieszać.
- Piec w temperaturze 200°C przez około 1 godzinę.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]