Ciasto potrawyPRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Ciasto salceson

Ciasto salceson |

Oryginalne ciasto jabłkowe, inne od najbardziej popularnej szarlotki. Łatwe w przygotowaniu, smaczne i zawsze się udaje. Jednym słowem: «Ciasto salceson».


Składniki:

  • 1½ szklanki oleju,
  • 2 szklanki cukru,
  • 6 jaj,
  • 3 szklanki mąki,
  • 3 łyżki kakao,
  • 1 łyżka sody,
  • ½ łyżeczki cynamonu,
  • 6 jabłek,

Przygotowanie:

  1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki lub w grubą kostkę.
  2. Utrzeć olej z cukrem dodając po jednym jaju, następnie dodać wszystkie składniki, wymieszać dokładnie, dodać jabłka, ponownie wymieszać.
  3. Piec w temperaturze 200°C przez około 1 godzinę.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x