Galaretka agrestowo – truskawkowa
Galaretka agrestowo – truskawkowa
jest formą zachowania sezonowych smaków na długi czas, kiedy świeże owoce nie są już dostępne. Połączenie kompozycji agrestowo – truskawkowej jest wyjątkowo trafne.
Składniki:
- 1 kg niedojrzałego agrestu,
- ½ kg truskawek,
- 70 dag cukru na 1 litr soku,
Przygotowanie:
- Owoce opłukać, usunąć szypułki.
- Agrest zmielić w maszynce, a truskawki zmiażdżyć.
- Do miazgi dodać ¾ lita wody i gotować około 10 minut.
- Odcisnąć sok i zmierzyć.
- Odważyć cukier.
- Dalej postępować jak w przepisie na galaretkę z jabłek.
- W podobny sposób przygotowuje się z innych owoców.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]