Galaretka smażona z owoców
Galaretka smażona z owoców.
Do przygotowania deserów bardzo przydatna jest galaretka smażona z owoców.
Składniki:
Przygotowanie:
- Świeże, dojrzałe owoce opłukać, osączyć, przetrzeć i zmierzyć.
- Przecier włożyć do emaliowanego rondla i zagęścić na silnym ogniu do połowy objętości, mieszając od czasu do czasu.
- Zagęszczony przecier wymieszać z cukrem i powoli wysmażyć, ciągle mieszając, aby się nie przypalił.
- Smażenie z cukrem trwa bardzo krótko, gdy masa odpada od łyżki, oddzielając się płatkami zostawić ją, po chwili napełnić gorące, wyprażone słoiki.
- Zawekować.
- Resztki pozostałe z przecieru opłukać zimną wodą.
- Przyrządzić z nich zupę owocową z dodatkiem rabarbaru.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]