Gołąbki z ryżem lub pęczakiem i grzybami
Gołąbki z ryżem lub pęczakiem i grzybami
to jedno z moich ulubionych dań. Aczkolwiek coraz częściej używam kapusty włoskiej … to te tradycyjne są wciąż mimo wszystko numerem jeden
Składniki:
- 1 główka świeżej kapusty (ok. 1½ kg),
- 30 dag ryżu,
- 2 razy tyle wody, ile wynosi objętość ryżu czy kaszy,
- 3 dag tłuszczu,
- 5 dag cebuli,
- 3 dag tłuszczu (do smażenia cebuli),
- 3 dag grzybów suszonych,
- 2 dag mąki,
- ⅛ l śmietany,
- sól, pieprz,
Według tego przepisu
Zastosowane w tym przepisie mięso zastąpić ugotowanymi, posiekanymi grzybami.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
