Dania głównePRZEPISY

Gołąbki z ryżem lub pęczakiem i grzybami

Gołąbki z ryżem lub pęczakiem i grzybami

to jedno z moich ulubionych dań. Aczkolwiek coraz częściej używam kapusty włoskiej … to te tradycyjne są wciąż mimo wszystko numerem jeden


Składniki:

  • 1 główka świeżej kapusty (ok. 1½ kg),
  • 30 dag ryżu,
  • 2 razy tyle wody, ile wynosi objętość ryżu czy kaszy,
  • 3 dag tłuszczu,
  • 5 dag cebuli,
  • 3 dag tłuszczu (do smażenia cebuli),
  • 3 dag grzybów suszonych,
  • 2 dag mąki,
  • ⅛ l śmietany,
  • sól, pieprz,

Według tego przepisu

przyrządzić gołąbki.

Zastosowane w tym przepisie mięso zastąpić ugotowanymi, posiekanymi grzybami.

przygotowanie-golabkow-z-ryzem


Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x