Mięso - potrawyPRZEPISY

Golonka peklowana gotowana

«Golonka Peklowana Gotowana»

* TRADYCJA + SMAK * Jeżeli chcemy zrobić sobie ucztę i wyżerkę na wysokim poziomie, przed ugotowaniem zapeklujmy naszą golonkę!


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Golonkę, o ile trzeba – opalić, oskrobać, dokładnie opłukać, zapeklować, wyjąć z zalewy, oczyścić z przypraw, opłukać, zalać wrzącą wodą i gotować powoli do miękkości.
  2. Gdyby rosół był za słony, odlać część płynu, dolać wrzącej wody.
  3. Gdy mięso jest prawie miękkie włożyć oczyszczone, opłukane warzywa i dogotować.
  4. Mięso odcedzić, ułożyć w całości na rozgrzanym półmisku.
  5. Golonka peklowana gotowana: podawać je bardzo gorące z grochem purée, chrzanem z octem.
  6. W taki sam sposób gotuje się kark, żeberka, głowiznę peklowaną, które podawać pokrojone po ugotowaniu, z dodatkami, jak do golonki.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x